Βιογραφικό – Αλεξάνδρα Γεωργουλή

Η Αλεξάνδρα Γεωργουλή γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι το πρώτο παιδί 6μελούς οικογένειας. Αφού αποφοίτησε από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας το 1995 συνέχισε τις σπουδές της στο Concordia University of Montreal στο Τμήμα Language and Literature.

Εν συνεχεία σπούδασε στο 5ετές πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Λογοπεδίας – Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστήμιου Βελιγραδίου από όπου αποφοίτησε το 2001. Εκ τότε ιδιωτεύει .

Οι διαταραχές στις οποίες έχει εξειδικευτεί είναι οι: Μαθησιακές Δυσκολίες (Ειδικές – Γενικευμένες), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, Τραυλισμός, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, Διαταραχή Αυτιστιστικού Φάσματος . Για την αποκατάσταση – αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών έχει πιστοποιηθεί στις εξής ερευνητικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις: Lidcombe, Palin PCI, Campedown, PECS, TEACCH, Intensive Interaction, ABA, Macaton 1-2, Touch N Say, Λογοθεραπευτικό Μασάζ, Feeding Therapy: Α sensory – Motor Approach, Attention Autism, Παίξσε, Ετήσιο Πρόγραμμα Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών της ΕΨΥΠΕ και Ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και σχεδιασμό παρεμβάσεων στις Μαθησιακές Δυσκολίες του Πανεπιστημίου Βόλου.

Συνεργάστηκε με το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν.& Αγλ. Κυριακού» για το διάστημα 2012-2015 ως αξιολογήτρια της σχολικής ετοιμότητας και της διερεύνησης μαθησιακών δυσκολιών παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας (έως 8 ετών).       Από το 2008 συνεργάζεται με τη Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» στο Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.). Αρμοδιότητά της είναι η αξιολόγηση – διερεύνηση Μαθησιακών Δυσκολιών εφήβων 11-18 ετών. Επίσης συμμετέχει ως εισηγήτρια στα Μετεκπαιδευτικά προγράμματα της Μ.Ε.Υ τα οποία απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και παιδιάτρους , στις Ακαδημίες Γονέων της Μ.Ε.Υ. που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των γονέων και σε workshops στα ετήσια Εντατικά Σεμινάρια της Μ.Ε.Υ. στην Εφηβική Ιατρική .

Συμμετέχει σε ημερίδες σχολείων με στόχο την ενημέρωση γονέων-εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της πρώιμης παρέμβασης.

Το 2014 επεκτείνει την επαγγελματική της έδρα και ξεκινά συνεργασία με αξιόλογους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων. Η θεραπευτική της ομάδα αποτελείται πλέον από:

α) τρεις εργοθεραπεύτριες εκπαιδευμένες στην αισθητηριακή ολοκλήρωση

β) μία παιδοψυχολόγο με μετεκπαίδευση στο play Therapy ,

γ) μια ψυχολόγο με εξειδίκευση στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων,

δ) μια ειδική παιδαγωγό ,

ε) μια Λογοθεραπευτρια

στ) εξωτερικούς συνεργάτες ( παιδοψυχίατρο και αναπτυξιολόγο παιδίατρο ) .

Ο θεραπευτικός χώρος μετονομάζεται πλέον : Let’sSpeak ! Και αυτό είναι το σύνθημα μας ! Ας μιλήσουμε ! Ας μιλήσουμε για ότι μας προβληματίζει ! Ας μιλήσουμε εκφράζοντας τα συναισθήματα ! Ας μιλήσουμε εκφράζοντας τις σκέψεις μας ! Ας μιλήσουμε για την προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας ! Ας μιλήσουμε για την αποδοχή μιας μη μεταβαλλομενης κατάστασης και την εκμάθηση να ζούμε με αυτή ! Ας μιλήσουμε μέσα από νέους τρόπους επικοινωνίας ! Ας μιλήσουμε για την ελπίδα ! Ας μιλήσουμε και να μάθουμε να εκφράζουμε το εγώ μας ! Γιατί ….. είναι υπέροχο το συναίσθημα όταν καταφέρνουμε να μετατρέπουμε τη σκέψη μας σε ομιλία! Ας μιλήσουμε λοιπόν !